Om Kulinaris

Dette er den lykkelige historien om tre fyrer fra Kolbotn som ønsket seg noe nytt i livet. Det var Marius som fikk ideen om å starte iskremfabrikk. Han hadde drevet den bittelille pizzasjappa ”Pamparius” på Kolbotn, som gjorde så sterkt inntrykk på bandet Turboneger at de laget sangen ”Age of Pamparius”! Men Marius solgte pizzasjappa, han, og jaktet på noe nytt å drive med. Da ideen om å lage iskremfabrikk plutselig slo ham i hodet som en klubbe, var han litt fortumlet noen dager før han bestemte seg for å bare klinke til.

På en annen kant av byen satt Roar helt stille – i kø, og var lei. Lei av å jobbe som kjøleingeniør i Sandvika og daglig snegle seg mellom Sandvika og Kolbotn. Så da Marius ringte og ville ha ham med på et iskremeventyr, trengte han bare to tenk – så var han med. Og så var de to.

De to fyrene skrapte sammen det de kom over av penger, for det er ikke gratis å starte iskremfabrikk, må man vite. De fant lokaler i Tømteveien på Kolbotn, og så startet den store jobben med å prøvelage iskrem og sorbet – for disse gutta var ikke ute etter å lage den nest beste isen, akkurat. Det ble masse prøving og feiling av ulike råvarer og mikser, kurs og messer i Italia, Canada og USA, og etter hvert innkjøp av maskiner – og litt etter litt var produksjonen i gang. Responsen fra kundene var overveldende, og derfor fortsatte de å kjøpe Kulinaris. Men de to overarbeidede fyrene trengte mer hjelp og ringte Even, som hadde drevet kiosken ”Kremmerhuset” på Kolbotn. Og da han sa ja – var to blitt tre. Kulinaris-gutta har i dag en veldrevet iskremfabrikk som selger til både matbutikker, isbarer, hoteller og restauranter – og hver eneste dag handler kompromissløst om det ene og viktige målet:

Å lage verdens beste iskrem og sorbet!

Våre ansatte

Bilde av Roar Langli

Roar Langli

Bilde av Even Riis

Even Riis

Salgs- og produktsjef
+47 934 62 200
even@kulinaris.no

Bilde av Irene Nilsen

Irene Nilsen

Bilde av Erik Lynch

Erik Lynch

Bilde av Carina Bogstad Langli

Carina Bogstad Langli

Ordremottak/Sentralbord
66800250
kulinaris@kulinaris.no

Bilde av Øyvind Tisell

Øyvind Tisell

Bilde av Bogdan Mates

Bogdan Mates